илюстрация: GoogleРедактор: Имоти с обща площ 30 хектара в местностите Трошеви

...
илюстрация: GoogleРедактор: Имоти с обща площ 30 хектара в местностите Трошеви
Коментари Харесай

Променят статута на земеделски земи по пътя от Варна за София, ще се строят предприятия, но също и жилища

илюстрация: Гугъл

Редактор: 

Имоти с обща повърхност 30 хектара в местностите „ Трошеви ниви “ и „ Кюклюк " до Западна промишлена зона във Варна ще получат нов статут по отношение на концепцията за развиване на нови високотехнологични производства в този регион на града. 
„ Това е една територия, която се намира западно от Западна промишлена зона, a на север граничи с  пътя Варна – София. Става дума за обработваеми аграрни земи, като с този проект ще се разреши смяна в предназначението им “, изясни основният проектант на Варна Виктор Бузев на съвещание на архитектурната комисия към Общински съвет - Варна.
Той изясни, че в двете местности ще позволява построяването на бизнес и административни здания,  комплекси и обекти за образователна и научно-експериментална активност, лаборатории, нeзaмъpcявaщи пpoизвoдcтвa.  Разрешени са също жилищни здания за работещите в предприятията, магазини, обекти за публично хранене, лечебни заведения, спортни уреди.
Очаква се новия статут на терените да притегли дребни и междинни предприятия в областта на високите технологии и чистите производства. Градоустройствените индикатори за тази зона са: компактност на застрояване до 50%, кинт – до 1,2, минимална озеленена повърхност – 40%, бе обявено още на днешното съвещание.За да влезе в действие решението, то би трябвало да бъде утвърдено на съвещание на Общински съвет - Варна. 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР